Er kan tijdens de zwangerschap en daarna veel veranderen op het gebied van intimiteit en seks. Sommige vrouwen hebben meer zin in seks en anderen minder en na de bevalling is er opeens een kleintje dat veel zorg en tijd vergt waardoor je tijdsindeling danig veranderd. Ook lichamelijke klachten na een bevalling kunnen hierin een grote rol spelen. Hieronder quotes van jonge ouders over dit onderwerp:

"Ik heb tijdens de zwangerschap seks gemist."

"De eerste keer seks na de bevalling deed pijn. Ik heb er niets over gezegd omdat ik wist dat mijn vriendin er onzeker over was. Ik voelde een scherp randje waar ik tegenaan kwam, ik denk dat het hechtingen waren of littekenweefsel. Gelukkig kwam het goed na een paar maanden."

"Later na de kraamtijd bij de eerste paar keren gemeenschap met m'n man veel pijn gehad."

"Ik lees regelmatig dat sommige vrouwen juist meer zin hebben in seks gedurende hun zwangerschap. Ik was er daar zeker geen van, ik kan er me niets bij voorstellen en ken die vrouwen ook niet."

"Ik was er zo een die er meer zin in kreeg tijdens de zwangerschap!"

"Eerst was ik te misselijk om ook maar te denken aan seks, daarna had ik wel zin maar mijn partner durfde niet goed met de baby in mijn buik. Toen dat idee minder storend werd was ik al zo ver dat ik veel last had van bekkenklachten en daardoor ging het niet zonder pijn. Toen de baby er was verloor ik acht weken bloed en was er geen sprake van seks. Toen we er weer aan begonnen (en ik wilde echt wel) bleken de hechtingen zo gevoelig dat het een poos heel lastig bleek. Daarna waren we vaak zo moe van de slapeloze nachten dat er vaak niks van kwam. Kortom er is wel wat veranderd in ons seksleven ja. Al was het daarvoor ook al met periodes meer of minder."