Het krijgen van een kindje verandert je leven, daar zullen weinig mensen het mee oneens zijn. Maar in welke mate en wanneer precies dat is de vraag. Voor sommigen tijdens het proberen in verwachting te raken al, of tijdens de zwangerschap, voor anderen pas als de baby er is of pas als ze op een bepaalde leeftijd zijn. Hier staan enkele quotes over dit onderwerp:

"Periode van zwanger worden: heel bijzonder en intiem om ervoor te gaan."

"Overgeven aan onzekerheid en feit dat niets loopt zoals je verwacht/wilt. Accepteren en loslaten."

"Het krijgen van een kind betekende voor mij met gemak de grootste verandering ooit! En niemand heeft het me verteld."

"Het duurde lang te wennen aan zo een diepgaande verandering."

"Bij een eerste kind vond ik de overgang naar ineens thuis met kind veel groter. Ook veel meer last gehad van kraamtranen, onzekerheid ed. Bij de tweede was dit minder. Slaapgebrek blijft erin hakken."

"Het is iets moois maar het is ook zwaar en levensveranderend."

"Het krijgen van een kind heeft zo n grote impact op je leven, vooral als werkende moeder." 

"Ik vind het heerlijk alles over me heen te laten komen, vooral door te gaan met leven en meer instinctief te reageren dan alles te onderzoeken."

"Bij de eerste heftig. Kind niet fit door de bevalling. Heel veel aan het huilen en heel onrustig.  Voeden lukte niet goed. (Zowel borst als fles) een grotere levens vergadering dan dat je van te voren gedacht hebt. Verschuiving in de relatie met je partner waardoor je elkaar anders moet leren kennen. Heel heftig dus."

"Iemand had wel mogen vertellen wat een alles veranderende gebeurtenis het zou zijn. Niet dat ik het had kunnen bevatten, maar er is ook niemand die het gezegd heeft."

"Een onzekere reis waarvan je eigenlijk geen benul hebt van hoe de eindbestemming is. Je moet je er maar aan overgeven."

"Leuk, pittig, erg wennen aan grote omslag in leven, soms best zwaar."

"Duurt lang voor je weer balans van eigen leven terugvindt."

"Geweldig en overweldigend tegelijkertijd."

"Het niets zeker weten en constant veranderen en zoeken was zwaar. De baby zelf en het langzaam worden van een gezin was erg mooi. Maar je moet van andere dingen leren genieten en misschien wel opnieuw leren genieten. 

"Eenmaal thuis ontzettend wennen aan het nieuwe leven."

"Heftigst de eerste drie maanden. Elkaar leren kennen en in een ritme komen."

"Heftig om zo'n verantwoordelijkheid te dragen, bewust van hoe kwetsbaar zo'n baby is, me schuldig voelend over m'n negatieve gevoelens, voorzichtig een band opbouwend met m'n dochter."

"Te veel gewoon willen doen. Zeg maar zoals voor het kind er was. Ervaren dat er iets is wat voor alles komt, ook voor jezelf, zonder dat je erover hoeft na te denken."

"Na 32 jr een vrij leventje te hebben geleid ineens volop verantwoordelijk voor een veel aandacht vragende baby. Best zwaar, moeilijk en mooi tegelijk..."