Wanneer je een kind verwacht maar met name wanneer dat kind er is kan er veel veranderen in de rol die je inneemt en je kijk op van alles en nog wat. Hieronder enkele quotes over die veranderingen:

"Voor ik zwanger werd was ik er zeker van geen van onze familieleden te willen betrekken bij de opvang van ons kind. Zodra ik zwanger was veranderde dit en inmiddels wordt de opvang alleen door familie geregeld. Opeens voelde dat zo veel vertrouwder"

"Verliefdheid naar partner groeide meer en meer."

"Het eerste half jaar na de bevalling. Ik vond het overweldigend, de verantwoordelijkheid. Mijn dochtertje huilde veel ivm verborgen reflux en koemelkallergie. Hier achter komen en mee omgaan koste veel energie"

"Ik vond het lastig op mijn werk te vertellen dat ik zwanger was. Ik werk in de psychiatrie en normaal gesproken hou je dan een afstand en vertel je zo min mogelijk dingen over je privéleven, en dan opeens moet je zoiets persoonlijks wel vertellen omdat het op een dag toch zichtbaar wordt en je je patiënten ook wil voorbereiden,"

"Het moeten beginnen met werken vond ik ook best heftig.

"Mijn man te zien met onze zoon, hij die zo'n grote kinderwens had vader te zien worden, prachtig! Ik ben opnieuw ontzettend verliefd geworden op hem."

"Ik vind mezelf nu ik moeder ben opeens te volwassen voor bepaalde dingen qua kleding, make-up en sieraden, ik kies nu liever voor 'safe'. En ook in andere dingen zoals uitgaan heb ik vaak geen trek meer, ik zie er simpelweg de lol minder van in."

"Het niets zeker weten en constant veranderen en zoeken was zwaar. De baby zelf en het langzaam worden van een gezin was erg mooi."

"De verandering van mijzelf en mijn omgeving; voor de geboorte dacht ik dat het leven zoals ik dat gewend was grotendeels kon blijven bestaan, inmiddels ervaren dat er juist maar een klein deel van overblijft."

"Je ouders worden opa en oma, je broers en zussen ooms en tantes, en jij en je partner ouders. Enorme omslag! Je voert opeens gesprekken met deze mensen die je nooit had kunnen voorspellen en je snapt soms ook niet goed waar je het dan vroeger over had met elkaar."

"Voor mij gold dat mijn hele kijk op leven en mens zijn op zijn kop ging."