Begeleiding of coaching helpt je niet in je eentje te moeten dealen met emoties als angst, verdriet of somberheid, het kan ook zijn dat je in je omgeving geen luisterend oor vindt voor waar je enthousiast over bent. Er zijn verschillende soorten begeleiding zoals individuele coaching, met partner of groepsbijeenkomsten. We helpen je bekijken waar je staat en hoe je verder komt. Iedere vorm van begeleiding heeft z'n eigen voordelen, het is belangrijk dat je kiest wat bij jou past. Klik op 'coaching' om meer te lezen. 

 

Individuele coaching:

Sommige mensen willen graag één-op-één stilstaan bij hoe het gaat, waar ze tegenaan lopen en wat hun verwachtingen zijn. Dat kan zowel positief als negatief zijn, maar meestal is het een combinatie van beide. De coaching kan face-to-face zijn of via telefoon of internet. Er kan gesproken worden, gehuild, gelachen en beeldend gewerkt. Soms is het heel verhelderend eens op een rij te zetten wat er allemaal op je af komt met iemand die je niet kent en geen oordelen velt. Hoe vaak en met welke tussenpozen is helemaal aan jou. Thema's kunnen zijn: eenzaamheid, grenzen (herkennen), verwerking en rouw, zelfbeeld, somberheid en angst, afscheid, relatie, spanning versus ontspanning, emotieregulatie, hechting enzovoort. Onder het kopje onderwerpen zie je een hoop quotes van andere ouders en waar zij tegenaan zijn gelopen. Wij helpen je verder met onverwerkte zaken en het bepalen van een richting waar je écht achter staat.

Individuele coaching kost 75 euro per uur inclusief BTW (of bijvoorbeeld 37,50 voor een half uur). Vanaf 5 keer is een korting bespreekbaar. De vergoeding betaal je meestal zelf, soms is het mogelijk dit via een zorgverzekering of werkgever te regelen. Neem contact met ons op als je hierover meer wilt weten.

Groepsbijeenkomsten:

Veel mensen vinden het prettig te horen hoe anderen in dezelfde fase de zwangerschap of het ouderschap beleven. Soms is er veel herkenning of juist niet, wat kan zorgen voor veel nieuwe informatie en bevestiging of nieuwe inzichten. Thema’s komen in principe vanuit de groep, wat speelt er? Waar loopt men tegenaan? Waar is men nieuwsgierig naar? Maar we zorgen natuurlijk ook voor een leidraad en dat er verschillende thema’s aan de orde komen. Het helpt wanneer je niet alleen staat, anderen ontmoet en kunt delen over je ervaringen! De groep bestaat uit maximaal 9 mensen. Tevens kan je individuele begeleiding met groepsbijeenkomsten combineren indien gewenst.

 

Groepsbijeenkomsten zijn mogelijk vanaf 25 euro inclusief BTW, afhankelijk van de tijdsduur en inhoud. Neem even contact op over de mogelijkheden of wanneer je vragen hebt.

 

 

Coaching met partner:

Veel van de ervaringen waar je het over zou kunnen hebben beleef je samen met je partner. Samen verwacht je een kindje of heb je een kindje gekregen. Dit brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee. Dat wil niet zeggen dat jullie het zelfde voelen of verwachten en soms is het goed dit te bespreken met een ander die objectiever meekijkt en geen oordeel velt. Op een open manier kunnen we met elkaar kijken waar jullie behoefte ligt, dingen bespreken, verwerken, of anderszins uiten. Ook hier bepalen jullie zelf hoe lang en hoe frequent jullie komen. Samen onderzoeken we jullie huidige situatie en de richting die jullie samen in slaan! Deze vorm van begeleiding kan prima gecombineerd worden met individuele coaching of groepsbijeenkomsten.

 

Coaching met je partner kost 75 euro per uur inclusief BTW. Een korting is bespreekbaar vanaf 5 keer.

 

Workshops: 

Heb je voor jezelf of een ander een babyshower te organiseren? Of heb je zelf een groep(je) mensen waarmee je een activiteit zou willen ondernemen? Dat kan! Denk aan de buik van de zwangere beschilderen (bellypaint) of een gipsafdruk maken, maar ook actionpainting, servies beschilderen, quiz, enzovoort. Natuurlijk is het mogelijk hierbij koffie, thee en eventuele hapjes te verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden of doe een voorstel! 

 

Workshops zijn mogelijk vanaf 75 euro per uur individueel of 25 euro (beide inclusief BTW) in een groep afhankelijk van tijdsduur en inhoud. Of in overleg te bepalen aan de hand van de wensen van de aanvrager (materiaal, tijdsduur, locatie enzovoort).