Ik ben Saskia Zeldenrust, en opgeleid tot beeldend creatief therapeute. Sinds ik zwanger werd heb ik me verdiept in alles wat samenhing met het verwachten en me zeer verbaasd over hoe eenzijdig veel van de informatie is. Alles staat op z’n kop als je een kindje verwacht en krijgt, maar de informatie gaat maar weinig over deze ervaring. Of jij dan op een roze wolk zit of juist op een zware grijze, is niet van belang, de verandering is groot en dat doet wat met je. Ik heb toen besloten zelf een aanbod te willen verzorgen voor aanstaande en jonge ouders. 

Ik probeer vast te leggen en te delen hoe het voor mij en anderen om mij heen is en sta stil bij het lastige maar ook bij de humor van veel situaties. Ik wil graag realistisch zijn en samen met anderen de periode van verwachten en daarna zo prettig mogelijk laten verlopen, van prille zwangerschap tot ver in het ouderschap. Ik heb zelf twee kinderen van 4 en 1 jaar. Mijn passies naast het moederschap en Ikverwacht zijn reizen, kunst  (met name fotografie en schilderkunst) en de dierbare mensen om me heen en verder weg. Mijn missie is dat iedereen eerlijk kan zijn over zijn of haar ervaringen, zonder dat daar direct over geoordeeld wordt.

Sinds ik begonnen ben met Ikverwacht is er zoveel op me afgekomen, mooie mensen, pijnlijke, verdrietige, herkenbare, ontzettende en prachtige verhalen, grappige situaties en heel veel informatie. Het is echt een verrijking van het aanbod van de (geboorte)zorg in Den Haag geworden en van mijn eigen leven. Hiervoor heb ik vele jaren gewerkt als therapeute in groeps en individueel verband en veel ervaring opgedaan in het intensief begeleiden van gezinnen waarin het niet loopt zoals men wil om uiteenlopende redenen. Tevens heb ik workshops gegeven aan bedrijven en professionals. Ik heb zowel voor instellingen gewerkt als (inmiddels meer dan tien jaar) mijn eigen praktijk. Hoewel ik veel ervaring heb met therapie en de psychiatrie, gaat het bij Ikverwacht niet om therapie, tenzij iemand dat specifiek wil. Het is echt coaching, we begeleiden je of jullie. Waar nodig vraag ik andere professionals om te helpen op praktisch en adviserend gebied. Er wordt veel gelachen, humor vind ik heel belangrijk.

Ikzelf vind het mooiste wanneer ik creativiteit kan combineren met het maken van een aandenken, coaching en het verder helpen van jou of jullie als (aanstaande) ouders. Of dat nu de zwangerschap is, het verlies van een kindje of juist het vastleggen van de bijzondere periode met (jonge) kinderen. De mooiste kunstwerken ontstaan en zijn ook nog eens allemaal heel persoonlijk en uniek! Ik wordt gelukkig van het achter de camera of de schildersezel kruipen, of aan tafel te schuiven/een wandeling te maken en dan te kijken wat er ontstaat en iemand een stukje zekerder, rustiger of krachtiger te zien vertrekken, zeker als dat ook nog een beeld oplevert waar iemand iets aan heeft.