Tilda

zwangerschapsshoot Ikverwacht fotografie

Ik mocht pas geleden een prachtige zwangere dame fotograferen en een bijzondere dame ook. Dit is Tilda. Een paar jaar geleden had zij een postnatale depressie na de bevalling van haar dochtertje. Ze besloot andere moeders te willen helpen die zich ook niet in de ‘roze wolk’ herkenden, en begon een coachingspraktijk. Ze heeft hierover nog een boek geschreven ook. Wil je meer over haar weten, dan kan je op haar website kijken http://froufroubegeleiding.nl/

Per app bespraken we alvast wat wel en niet meer ging. Hoogzwanger en wat minder mobiel inmiddels moet je daar tenslotte ook rekening mee houden, maar de ervaring leert dat er altijd wel iets leuks te bedenken valt. We appten over outfits, sfeerbeelden, weer, dagen en tijden. Op mooi weer konden we alleen maar heel hard hopen, zodat het niet uitgesteld hoefde te worden want “het rommelt al wel!” stuurde ze me…

Ze had het al gehad over een herfstbos, en een Dahlia- en vlindertuin dus jullie kunnen je voorstellen dat ik nogal enthousiast geworden was intussen! Daar reed ik naar haar toe bepakt met camera en vol ideeën en vragen. Want hoe zou ze dan zijn? Omdat we behoorlijke raakvlakken hebben werktechnisch, en beide moeder zijn, vond ik het extra bijzonder om haar (en haar dochter en mooie gezin) vast te mogen leggen. Wat had ze bedacht aan te trekken en hoe moest ik me de locatie voorstellen? Hoe ging het met haar praktijk en wat trof zij zoal voor taboes en vooroordelen? Hoe zou haar gezin zijn? En bleef het droog?!

Toen ik aankwam gingen we gauw op pad (grijze wolken boven Amersfoort) en maakten we wat onwennig in het echt kennis met elkaar. Al gauw kwam niet alleen haar man met dochter achter ons aan naar het bosje vlakbij, maar bleken ook haar ouders aanwezig. Het had wat voeten in aarde die prachtige tuin ook echt in te komen, en dus werd er gezocht bij buren naar sleutels en hekken, maar uiteindelijk lukte het allemaal!

We vonden het licht, de bloemen, de herfstsfeer en een mooi gesprek. En het bleef wonderwel droog. Ik legde alle aanwezigen vast en kon zo een bijzonder moment in hun leven vangen: de zwangerschap van hun tweede kleintje en de verwachtingsvolle periode met bolle buik, bevalling in het verschiet. Hoe bijzonder als je daar later door mooie beelden goed op terug kunt kijken?!

Nog dezelfde avond stuurde ik haar een voorproefje. Vanwege drukte stuurde ik haar dat ik hoopte op tijd te zijn voor de bevalling met het bewerken en selecteren van de rest van de foto’s. En toen ik haar die uiteindelijk later die week stuurde vond ze dat best snel (“ja” appte ik “ik had een deadline met voorweeën!”).

Ze is en ze zijn, blij met het resultaat, en dat is me veel waard, zeker bij deze vrouw, met deze ervaring, en dit belangrijke werk. Ze stuurde me een bericht en belde me ook nog, om te zeggen hoe zeer ze dit waardeerde, hoe blij ze was met de foto’s. Ik kan ze nu alleen nog alle goeds, alle geluk en al het moois toewensen met hun tweede kindje!