Individuele coaching.

Gejaagd? Angstig? Eenzaam? Somber of een ander overweldigend gevoel?

Wanneer heb je mogelijk behoefte aan een ervaren mamacoach of oudercoach?

  • Heb jij meer nodig bij wat er op je afkomt?
  • Heb je aandacht nodig voor het lastige en minder leuke van de zwangerschap of het ouderschap?
  • Dreigt de zwangerschap of het ouderschap onder te sneeuwen door andere ‘life-events’?
  • Liep de zwangerschap mis of zijn er complicaties die een hevige impact hebben (of is dit in het verleden zo geweest)?
  • Heb jij baat bij een luisterend oor of het uitwisselen van ervaringen met anderen?
  • Is er veel ruimte voor hoe moeilijk het is, maar eigenlijk niet voor het mooie of leuke?
  • Is de bevalling (mogelijk) traumatisch verlopen?
  • Zijn er oude/andere lastige zaken die aan het licht komen die aandacht nodig hebben voor de bevalling of daarna (denk aan onverwerkt verdriet, eigen jeugd, stress, moeite met bewaken van eigen grenzen, zorgen op andere gebieden, enzovoort)?
  • Is er een andere reden waardoor je behoefte hebt en meer aandacht wilt besteden aan deze periode in je/jullie leven?
Je bent niet de enige…

Herken jij je hierin? 
 
Neem dan contact op, want hiermee kunnen wij je (vaak snel) verder helpen. Alleen aanmodderen is niet nodig! We maken gebruik van verschillende technieken die passend zijn bij jouw vraag. We zijn laagdrempelig benaderbaar, ervaren met mildere en zwaardere vragen en problematiek en uiteraard zelf ook moederOnder het kopje onderwerpen zie je een hoop quotes van andere ouders en waar zij tegenaan zijn gelopen.  Overigens kan je je kindje altijd meenemen als je wilt.


Één-op-één stilstaan bij hoe het gaat, waar je tegenaan loopt. Verwachtingen zijn kunnen zowel positief als negatief zijn, maar meestal is het een combinatie van beide. De coaching kan face-to-face zijn of via telefoon of internet. Er kan gesproken worden, gehuild, gelachen en beeldend gewerkt. Soms is het heel verhelderend eens op een rij te zetten wat er allemaal op je af komt met iemand die je niet kent en geen oordelen velt. Hoe vaak en met welke tussenpozen is helemaal aan jou. Thema’s kunnen zijn: eenzaamheid, grenzen (herkennen), verwerking en rouw, zelfbeeld, somberheid en angst, afscheid, relatie, spanning versus ontspanning, emotieregulatie, hechting enzovoort. 

Individuele coaching kost 75 euro per uur inclusief BTW. De vergoeding betaal je meestal zelf, soms is het mogelijk dit via een zorgverzekering of werkgever te regelen. Neem contact met ons op als je hierover meer wilt weten.

"Ik wilde je nog een keer bedanken voor vandaag. Het heeft mij stiekem een beetje de hele dag beziggehouden. Jij hebt mij wat in laten zien, wat in de afgelopen 1,5 jaar door niemand gerealiseerd is. Ik was daar een beetje van onder de indruk..want inmiddels had ik de hoop opgegeven, dat het iemand zou lukken om mij echt te kunnen coachen. Jij hebt laten zien, dat het toch echt mogelijk is. Ik ben je oprecht heel erg dankbaar voor dit moment. Wat bij mij altijd een beetje een 'ding' is en ik vaak terug krijg van hulpverleners: je weet het al! Je bent eigenlijk bezig om zelf cognitieve gedragsverandering toe te passen. Ik weeg altijd alles tegenover elkaar af en kan ondanks de situatie, vaak zelf goed inschatten of iets echt realistisch is of niet..maar toch lukt het mij niet om nu te kunnen zeggen dat ik echt geholpen ben na al die tijd. En toen kwam jij vanmorgen. Toen je bepaalde dingen anders draaide en het praktisch maakte. Bijna te simpel..maar ik had dat zo erg nodig! "
Moeder na coaching
2019
"Het gaat hier goed! Moet zeggen dat het gesprek met jou mij veel inzicht heeft gegeven en als erg prettig heb ervaren. Voor nu merk ik dat het goed gaat, en ik er makkelijker over kan praten en het meer los kan laten. Mede doordat … ook een enorme sprong heeft gemaakt in haar ontwikkeling, wat veel vertrouwen geeft. Wanneer ik merk van he, het gaat niet de goede kant op dan bericht ik jou en wil ik weer gebruik maken van jouw diensten."
Moeder over telefonische coaching
2019
In deze training vond ik het fijn dat er zo’n duidelijke structuur aan gegeven werd. Eigenlijk een inhoudsopgave voor de training. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Als zorgmedewerker ben ik me al behoorlijk bewust van mijn grenzen en weet ik hoe ik die kan aangeven. Ik merk echter wel dat ik dat in een werksetting vaak makkelijker vind dan in mijn privé leven. Hoewel de theorie dus niet nieuw was, ben ik toch aan het denken gezet over het thema grenzen, specifiek in relatie tot mijn zwangerschap in voorbereiding op de bevalling. Ik heb er ook direct mee geoefend. Na een aanvaring in de supermarkt met een medewerker merkte ik bij mezelf dat dat me toch niet lekker zat. In eerste instantie kwam ik er niet zo goed achter wat me zo stoorde aan de aanvaring, maar toen ik dat eenmaal wist heb ik contact gezocht met de supermarkt en rustig en duidelijk mijn onvrede geuit. De manager gaf me gelijk en we hebben het uit kunnen praten. Als ik dat niet had gedaan had ik toch wel op gezien tegen het opnieuw bezoeken van de winkel. Met name het rustig aangeven wat me dwars zit vind in in mijn privéleven best wel lastig. Door deze training lukte het om een stapje terug te zetten en na te denken over hetgeen er gebeurd was. Ik ga het vaker zo aanpakken. Niet alle afleveringen waren even toepasbaar tijdens mijn zwangerschap in coronatijden. Doordat ik zo weinig naar buiten ging, kwam ik (gelukkig) vrij weinig in aanraking met mensen die grenzen overschreden. Toch heb ik de principes wel in kunnen zetten bij het uitleggen van de keuzes die we maakten omtrent de bevalling en kraamtijd. Bijvoorbeeld bij het aangeven waarom we geen kraamvisite wilden. Niet iedereen vond het even leuk om te horen, maar wij hebben onze grenzen aangegeven en voelden ons daar goed bij. Mooi hoe in aflevering 3 bijna teruggegrepen wordt op schema’s en het ontstaan van reactiepatronen. Ook heel mooi dat er gelijk aangegeven wordt dat het niet zo hoeft te verlopen en voorbeelden gegeven worden van andere opties. Heel mooi ook de aandacht voor de kraamtijd, daar wordt toch vaak aan voorbij gegaan. Hele mooie training zo, alles bij elkaar 🙂
anonieme zwangere na training grenzen
2020