Oudercoach.

Voel je je eenzaam, somber of angstig? Heb je veel ruzie met je partner, of lijken jullie elkaar kwijt te zijn? Coaching helpt je niet in je eentje te moeten dealen met je emoties. Het kan ook zijn dat je in je omgeving geen luisterend oor vindt voor waar je enthousiast over bent. Er zijn verschillende soorten begeleiding zoals individuele coaching, met partner of groepsbijeenkomsten. We helpen je zorgen dat je steviger, rustiger en zelfverzekerder verder kunt. Als ouder, als partner, als mens. Iedere vorm van begeleiding heeft z’n eigen voordelen, kies wat bij jou past.

oudercoach individuele coaching mamacoach Ikverwacht

Individuele Coaching

Één-op-één stilstaan bij hoe het gaat, waar je tegenaan loopt en wat je verwachtingen zijn. Dat kan zowel positief als negatief zijn, maar meestal is het een combinatie van beide. De coaching is face-to-face of via telefoon of internet. Er wordt gesproken, gehuild, gelachen en/of beeldend gewerkt. Het is heel verhelderend eens op een rij te zetten wat er allemaal op je af komt met iemand die je niet kent en geen oordelen velt. Hoe vaak en met welke tussenpozen is helemaal aan jou. Thema's kunnen zijn: eenzaamheid, grenzen (herkennen), verwerking en rouw, zelfbeeld, somberheid en angst, afscheid, relatie, spanning versus ontspanning, emotieregulatie, hechting enzovoort. Onder het kopje onderwerpen zie je een hoop quotes van andere ouders en waar zij tegenaan zijn gelopen. Wij helpen je verder met onverwerkte zaken en het bepalen van een richting waar je écht achter staat.

coaching met partner relatietherapie Ikverwacht

Coaching met partner

Veel van de ervaringen waar je het over zou kunnen hebben beleef je samen met je partner. Samen verwacht je een kindje of heb je een kindje gekregen. Dit brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee. Dat wil niet zeggen dat jullie het zelfde voelen of verwachten en dit zorgt vaak voor nieuwe uitdagingen in de relatie. Soms is het goed dit te bespreken met een ander die objectiever meekijkt en geen oordeel velt. Op een open manier kunnen we met elkaar kijken waar jullie behoefte ligt, dingen bespreken, verwerken, of anderszins uiten. Jullie bepalen zelf hoe lang en hoe frequent jullie komen. Samen onderzoeken we jullie huidige situatie en de richting die jullie samen in slaan. Deze vorm van begeleiding kan prima gecombineerd worden met individuele coaching of groepsbijeenkomsten.

Groepszitting Ikverwacht

Groepbijeenkomsten

Veel mensen vinden het prettig te horen hoe anderen in dezelfde fase de zwangerschap of het ouderschap beleven. Soms is er veel herkenning of juist niet, wat kan zorgen voor veel nieuwe informatie en bevestiging of nieuwe inzichten. Thema’s komen in principe vanuit de groep, wat speelt er? Waar loopt men tegenaan? Waar is men nieuwsgierig naar? We zorgen natuurlijk ook voor een leidraad en dat er verschillende thema’s aan de orde komen. Het helpt wanneer je niet alleen staat, anderen ontmoet en kunt delen over je ervaringen! De groep bestaat uit maximaal 9 mensen. Tevens kan je individuele begeleiding met groepsbijeenkomsten combineren indien gewenst.