Individuele coaching.

Sommige mensen willen graag één-op-één stilstaan bij hoe het gaat, waar ze tegenaan lopen en wat hun verwachtingen zijn. Dat kan zowel positief als negatief zijn, maar meestal is het een combinatie van beide. De coaching kan face-to-face zijn of via telefoon of internet. Er kan gesproken worden, gehuild, gelachen en beeldend gewerkt. Soms is het heel verhelderend eens op een rij te zetten wat er allemaal op je af komt met iemand die je niet kent en geen oordelen velt. Hoe vaak en met welke tussenpozen is helemaal aan jou. Thema’s kunnen zijn: eenzaamheid, grenzen (herkennen), verwerking en rouw, zelfbeeld, somberheid en angst, afscheid, relatie, spanning versus ontspanning, emotieregulatie, hechting enzovoort. Wanneer heb je mogelijk behoefte aan een ervaren mamacoach of oudercoach?

  • Heb jij meer tijd/begeleiding nodig bij wat er op je afkomt?
  • Heb je meer aandacht nodig voor het lastige en minder leuke van de zwangerschap of het ouderschap?
  • Dreigt de zwangerschap of het ouderschap onder te sneeuwen door andere ‘life-events’?
  • Liep de zwangerschap mis of zijn er complicaties die een hevige impact hebben (of is dit in het verleden zo geweest)?
  • Heb jij misschien baat bij een luisterend oor of het uitwisselen van ervaringen met anderen?
  • Is er veel ruimte voor hoe moeilijk het is, maar eigenlijk niet voor het mooie of leuke?
  • Is de bevalling (mogelijk) traumatisch verlopen?
  • Zijn er oude/andere lastige zaken die aan het licht komen die aandacht nodig hebben voor de bevalling of daarna (denk aan onverwerkt verdriet, eigen jeugd, stress, moeite met bewaken van eigen grenzen, zorgen op andere gebieden, enzovoort)?
  • Is er een andere reden waardoor je behoefte hebt en meer aandacht wilt besteden aan deze periode in je/jullie leven?

Neem dan vooral even contact op, want hiermee kunnen wij je (vaak snel) verder helpen! We maken gebruik van verschillende technieken die passend zijn bij jouw vraag. We zijn laagdrempelig benaderbaar, ervaren met mildere en zwaardere vragen en problematiek en uiteraard zelf ook moeder. Onder het kopje onderwerpen zie je een hoop quotes van andere ouders en waar zij tegenaan zijn gelopen.  Overigens kan je je kindje altijd meenemen als je wilt!

Individuele coaching kost 75 euro per uur inclusief BTW. De vergoeding betaal je meestal zelf, soms is het mogelijk dit via een zorgverzekering of werkgever te regelen. Neem contact met ons op als je hierover meer wilt weten.

"Ik wilde je nog een keer bedanken voor vandaag. Het heeft mij stiekem een beetje de hele dag beziggehouden. Jij hebt mij wat in laten zien, wat in de afgelopen 1,5 jaar door niemand gerealiseerd is. Ik was daar een beetje van onder de indruk..want inmiddels had ik de hoop opgegeven, dat het iemand zou lukken om mij echt te kunnen coachen. Jij hebt laten zien, dat het toch echt mogelijk is. Ik ben je oprecht heel erg dankbaar voor dit moment. Wat bij mij altijd een beetje een 'ding' is en ik vaak terug krijg van hulpverleners: je weet het al! Je bent eigenlijk bezig om zelf cognitieve gedragsverandering toe te passen. Ik weeg altijd alles tegenover elkaar af en kan ondanks de situatie, vaak zelf goed inschatten of iets echt realistisch is of niet..maar toch lukt het mij niet om nu te kunnen zeggen dat ik echt geholpen ben na al die tijd. En toen kwam jij vanmorgen. Toen je bepaalde dingen anders draaide en het praktisch maakte. Bijna te simpel..maar ik had dat zo erg nodig! "
Moeder na coaching
2019