Coaching met partner.

Samen verwacht je een kindje of heb je een kindje gekregen

Veel van de ervaringen beleef je samen met je partner. Jullie zijn of worden ouders! Dit brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee. Dat wil niet zeggen dat jullie hetzelfde voelen of verwachten en soms is het goed dit te bespreken met een ander die objectief mee kan kijken en geen oordeel velt.

Herken je dit?

  • Heb je het gevoel dat jullie niet op één lijn zitten?
  • Het gevoel elkaar kwijt te raken in alles wat moet, weinig ruimte voor elkaar?
  • Staan jullie heel anders in het leven of de beslissingen die jullie moeten nemen?
  • Ben jij of is je partner veel emotioneler dan de ander?
  • Hebben jullie vaker ruzie of ontlopen jullie elkaar bewust of onbewust?
  • Ga je anders met zorgen, verlies, verdriet of andere zaken in jullie leven om?

Jullie zijn samen een team

Een team dat zorgt voor jullie kindje, dat straks komt of er al is. Het is dus van groot belang dat jullie samenwerken en dat op een zo constructief mogelijke manier. En dat is lang niet altijd vanzelfsprekend… Wist je dat bijna alle ouders een dip in hun relatie ervaren na de geboorte van hun eerste kind? En bijna de helft een relatiecrisis. Heel erg logisch als opeens alles anders wordt omdat je een kindje krijgt! Je rol verandert, je tijd gaat in andere dingen zitten, relaties met je partner maar ook met ouder(s) en grootouder(s), broer(s) en zus(sen) en vrienden veranderen. Geen wonder dus dat niet iedereen hier zelf (gemakkelijk) uitkomt. 

Op een open manier kunnen we met elkaar kijken waar jullie behoefte ligt, dingen bespreken, verwerken, of anderszins uiten. Daarbij kunnen we indien gewenst gebruik maken van beeldend materiaal. Heb je er wel eens aan gedacht om samen een beeld te maken van je kindje? Of van hoe jullie het (aanstaand) ouderschap ervaren? Jullie verwachtingen? Dat kan echt veel toegevoegde waarde hebben. Klinkt zweverig, is het niet 😉 Jullie bepalenzelf hoe lang en hoe frequent jullie komen. Samen onderzoeken we jullie huidige situatie en de richting die jullie samen in slaan. Vaak is een enkele of een paar zittingen voldoende om in ieder geval weer samen richting te hebben. Het gevoel te hebben weer een team te zijn met elkaar. Met een gemeenschappelijk doel. Het grootste cadeau dat je je kindje en jezelf kunt geven! Neem nu contact op voor meer informatie, of maak direct een afspraak.

Deze vorm van begeleiding kan prima gecombineerd worden met individuele coaching of groepsbijeenkomsten. Overigens kunnen jullie je kindje altijd meenemen als jullie dat willen. 

Coaching met je partner kost 75 euro per uur inclusief BTW. 

oudercoaching Ikverwacht