Overig aanbod.

Onze grootste kracht is creativiteit, letterlijk én figuurlijk. Want je kunt niet alleen creatief bezig zijn maar ook creatief denken. Naast coaching, fotografie en bellyart is er meer dat we bieden. Neem even een kijkje in ons aanbod voor (aanstaande) ouders en professionals, en neem vooral even contact op als je vragen hebt of ideeën die je hier niet terug ziet, vinden we alleen maar leuk 🙂

workshops Ikverwacht

Workshops.

Een originele workshop plannen voor het team? Of een lezing boeken? Heb je een groep mensen waarmee je een activiteit zou willen ondernemen? Je bent aan het juiste adres! Wij hebben een aantal lezingen en workshops die we geregeld hier of op locatie geven namelijk:
-‘Ervaren en zichtbaar maken’ over grenzen.
-‘Moedermonument’ over het ingrijpende, prachtige, heftige van het moeder worden en/of zijn.
-‘Beleving’ of ‘Ik verwacht, wat verwacht jij?’ over hoe anderen de zwangerschap/het ouderschap ervaren. Wil je een babyshower organiseren? Denk ook aan de buik van de zwangere beschilderen (belly art), actionpainting, servies beschilderen, quiz, beeldend werken met je partner/kind, enzovoort.

eigen beeld maken Ikverwacht

Eigen beeld/aandenken maken.

Heel persoonlijk is het natuurlijk wanneer je zelf een beeld maakt gebaseerd op jou of jullie gevoel en verwachtingen. Dit kan met allerlei materialen zijn (klei, gips, verf, papier, enzovoort) en zowel twee- als driedimensionaal. Dit kan heel letterlijk een beeld zijn van de zwangerschap of het kind maar het kan ook abstract zijn of een heel ander beeld dat bij jou of jullie (emoties) past. Indien gewenst begeleid ik je uitgebreid bij het bedenken en eventueel uitwerken. Een van de mogelijkheden is het ‘moedermonument’ waarbij een bijzonder beeld wordt gemaakt van het moederschap voor jou, of het moment van moeder worden (niet per se de geboorte). Ook als koppel een beeld maken van het (op komst zijnde) kind of de verwachtingen van het ouderschap kan heel waardevol zijn. Hoe kijken jij en je partner naar wat er komen gaat? Zitten jullie op één lijn? Hoe kijken jullie uit naar dit kindje? Hoe ervaren jullie de moeilijke en leuke kanten? En ga zo maar door. Met onze ruime ervaring met coaching en therapie maar ook met het in beeld brengen van gedachten en gevoelens zullen we zorgen dat je iets waardevols meeneemt zowel letterlijk als figuurlijk.

eigen werkstuk laten maken Ikverwacht

Persoonlijk werkstuk laten maken.

Een blijvend en persoonlijk aandenken aan de periode van verwachten? Van de zwangere, de ouders, of van het kindje? Goed idee! Wat dacht je van een foto van een beschilderde buik? Een serie foto’s? Of een gipsafdruk van je buik? Een handgemaakt sjabloon n.a.v. een foto afgedrukt in een kleur naar keuze? Het kan allemaal! Wil je wel iets unieks maar zijn bovenstaande opties niets voor jou? Misschien wil je wel dat ik of iemand anders iets voor jou of jullie maakt? Overleg over de opties. Creatieve input vinden we alleen maar leuk!

contact met andere ouders Ikverwacht

Contact met anderen.

Hoe eenzaam kan je je voelen met je gevoelens en hoe fijn is het dan om te merken dat je gevoelens van twijfel, teleurstelling, geluk of angst volstrekt normaal zijn? Alleen daarvoor al is het prettig in groepsverband anderen te leren kennen. Ook kan het helpend en leerzaam zijn van anderen te horen hoe ze bepaalde zaken regelen of aanpakken en waar bij hen de knelpunten liggen. Wanneer je in een groep zit doe je vanzelf andere contacten op, wil je op een andere manier in contact komen met anderen in eenzelfde situatie? Vraag ons ernaar!

tips van ouders Ikverwacht

Tips.

We verzamelen de beste, leukste en orgineelste tips en adviezen van andere (aanstaande) ouders . Niks moet, alles mag maar lees vooral even verder als je je wilt laten inspireren! Over het aanschaffen van producten, de omgang met je kindje, leuke dingen doen en andere open deuren en briljante ontdekkingen 🙂