Zwangerschap.

Zwangerschap. Niet die van de zwangere vrouw in het bijzonder, want de partner is er ook, niet zwanger maar wel in verwachting. Is het fijn dat het (eindelijk) zo ver is? Levert het juist veel stress of klachten op? Valt het fysiek tegen? Spelen hormonen een grote rol thuis? Is het allemaal even leuk en verwachtingsvol? Of juist helemaal niet? 

Wat zijn jullie verwachtingen over het kindje dat er straks zal zijn? En hoe bewust sta je hier bij stil? Mocht je hierover willen praten met andere aanstaande ouders of met ons als professional, laagdrempelig, met vragen, of juist je verhaal kwijt; dat kan! 

Daarnaast bieden wij o.a. belly art: een heel bewust moment om de zwangerschap op een bijzondere wijze vast te leggen of een fotoshoot natuurlijk. 

Hieronder volgen een aantal quotes over dit onderwerp:

  • “Ik vind het geweldig om wekelijks bij te houden welke ontwikkelingen mijn kindje doormaakt.”
  • Ingrijpend door de vele kwalen en klachten die mijn vrouw had. Erg spannend omdat de baby zo kwetsbaar is en je het goed wil doen voor de baby. Heel mooi om het te zien groeien en contact te maken. Heel nieuwsgierig naar hoe het kind eruit ziet. Vreemd en onwerkelijk omdat het eigenlijk onbereikbaar voor je is in de buik van je vrouw.”
  • “Ik liep bij de gynaecoloog door een te hoge bloeddruk daardoor heb ik erg de aandacht gemist voor mijn baby, het ging eigenlijk alleen om mijn bloeddruk.”
  • “Prachtige maar ook pittige tijd. tot 22 weken misselijk geweest, wegens uitdroging in het ziekenhuis gelegen. Voelde me daarna en verder goed. Door hoge bloeddruk vanaf week 32 aan de medicijnen.”
  • “Ik was onverwachts snel zwanger. Gestopt met de pil en direct was het ‘raak’. Mijn zwangerschap verliep soepel. Tijdens de 7e week heb ik een bloeding gehad, dat was even spannend, maar alles bleek in orde. Verder heb ik geen klachten gehad. Zelfs geen bekende zwangerschapkwaaltjes. Ik ben geen moment misselijk of extra moe geweest. Ik heb doorgewerkt tot 34 weken en voelde me prima. Ook naar het einde toe.”
  • “Veel misselijk, niet mobiel ivm bekkeninstabiliteit. Trots op lichaam. Een wonder!!
  • “Ik vond het leuk om elke week een stukje te lezen over de ontwikkeling vd baby in de buik. Dat deden mijn partner en ik samen op zondagochtend in bed.”
  • “Ik heb tijdens mijn zwangerschap een soort haat-liefdeverhouding gekregen met mijn lijf. Ik was nog nooit zo trots op mijn vormen en pronkte graag met buik en borsten, maar tegelijkertijd kreeg ik zo’n beetje alle verschijnselen die mogelijk zijn bij een zwangerschap. Van zwangerschapsdiabetes tot bekkenklachten, van schimmelinfecties tot haargroei op gekke plekken. Telkens als ik dacht; dat heb ik nog niet gehad, had ik dat er de week erop ook bij… Dus het was nogal een wonderlijke periode in elk opzicht!”
  • “Geen lichamelijke klachten op moeheid in de eerste weken na. Ik heb dan ook weinig gelaten of uit handen gegeven omdat ik niet wilde dat iemand mij als een invalide zou behandelen.”
  • “Ik zit zelf in een vrij medisch traject. Omdat daar soms vrij weinig ruimte is voor de ‘gewone’ dingen die ook bij een zwangerschap horen, weet ik soms niet of ik wat mis.”