De oudste vertellen over de zwangerschap

zwanger 12 weken echo Ikverwacht tweede kindje

Blog Mysterie Zwangere 2

“ Eerlijk gezegd zou ik eerder misschien hebben gedacht een maand of drie van te voren, natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. Nou zo ging het bij mij niet. Mijn zoontje van tweeënhalf ging mee naar de eerste echo. Zo kwam dat net uit. Ik had vertelt dat er een dokter even naar mama zou kijken en hij mocht brandweerman Sam filmpjes kijken. Ik had net zo goed niet kunnen vertellen wat de dokter ging doen want zodra de film werd aangezet had hij echt geen idee meer van wat er om hem heen gebeurde. Mama die zich uitkleedde was niet vreemd (toch maar wel even van te voren vertelt) en de dokter die ons steeds feliciteerde kwam niet binnen.

Je zou denken dat we na deze echo dus nog wel even hadden kunnen wachten. Maar ineens voelde het in de auto zo raar. Nu zouden we het allemaal mensen gaan vertellen en zou hij ons dan horen praten of gingen we steeds stiekem doen? Dus in de auto toch maar gevraagd of hij wist waarom de dokter naar mama’s buik ging kijken? Hij hoorde het verhaal aan en vond het oké. Voor dit gebeuren, zelfs voordat ik zelf iets wist kon hij ineens mijn trui naar beneden doen, naar mijn borsten staren en vragen of er melk in zat. Of benoemen dat hij mijn baby was en in mijn armen willen liggen. De reactie ‘oké’ vond ik zelf ongeveer de beste die we konden hebben. Hij had het van ons gehoord, maar verder niet te groot maken want anders duurt het zo lang. Ik vroeg mijn vriend hem ook er geen vragen over te stellen, dat kon altijd nog. Hij was er niet mee bezig.

Tenminste dat dacht ik….

Totdat ik een week of twee later op het kinderdagverblijf kom en een van de leidsters me feliciteerde. Mijn zoontje had daar vertelt dat zijn mama een baby in haar buik had. Oeps!

Ondanks dat het nog een hele tijd duurt is het dus toch maar onderwerp van gesprek bij ons thuis, maar wel op zijn moment. Meestal is dat aan tafel dat hij ineens vraagt of de baby eigenlijk nog steeds in mama’s buik zit? Of hoe de baby heet? Dat laatste houden we dan toch maar voor hem geheim, voordat hij dat ook op andere plekken gaat vertellen.”