Een tweede

tweede kind baby op komt zwanger moederschap Ikverwacht

Blog Mysterie Zwangere 9

“Mijn vriend moest nadenken over een tweede want kon hij wel net zoveel houden van een nieuw kindje als van de eerste? Ik was ervan overtuigd dat veel mensen hier over twijfelden maar dat dat absoluut mogelijk is en vanzelf gebeurt. Dat denk ik nog steeds ook nu ik zwanger ben en het steeds dichterbij komt dat ik mijn liefde zal moeten delen tussen twee kinderen.

Toch merk ik dat er wel iets grappigs gebeurt nu ik zwanger ben. Sinds ik zwanger ben lijkt mijn liefde voor mijn eerste nog groter. Ik wist eerlijk gezegd niet dat dit mogelijk was. Ik lijk nog meer te genieten van elke ontwikkeling die hij doormaakt, nog trotser op hem nu hij al zo groot wordt en kan nog meer genieten van onze dagen samen. Misschien omdat ik me bewust ben dat deze dagen straks anders zullen zijn en ik onbewust dit nog graag even in mij opsla?

Hoewel mijn zoontje al twee en een half is en ik rijkelijk laat ben om een school te zoeken, ging ik er vandaag bij eentje op bezoek. Eerder kon ik me er niet toe zetten, omdat het nog zo ver weg lijkt. Vandaag had ik er zo waar zin in. En terwijl ik hem daar zo zag lopen door de school, zelf de trap op en af, druk vertellend aan de directrice omdat hij ook mee wilde praten en sinds een week in een onderbroek omdat hij toch een grote jongen is en zelf naar de wc kan…. Voelde ik zoveel trots over hoe groot hij al aan het worden is dat het me verbaasde dat ik hem eigenlijk zo in de school zag zitten. Hij moet echt nog anderhalf jaar wachten en gelukkig maar. Maar ineens voelde het alsof hij daar nu al thuis zou kunnen horen. Voor veel ouders kan dat misschien confronterend zijn, maar ik werd er alleen maar gelukkig van.

Misschien is dat wel nodig qua voorbereiding op een tweede. Dat ik me ineens besef hoe groot de eerste is, dus dat er absoluut liefde is voor een nieuw heel klein wezentje.”