Oefenen voor straks

zwangerschap twee kind verlof Ikverwacht

Blog Mysterie Zwangere 11

“Wellicht denk je bij deze zin aan de ontspanningsoefeningen die bij de zwangerschapsclubjes horen om te oefenen voor de bevalling. Wellicht denk je aan het oefenen met draagdoek knopen, kleine luiers verschonen of andere nuttige dingen die straks weer de normaalste zaak van de wereld zullen zijn. Maar nee ik oefen vast op iets anders ter voorbereiding. Ik oefen samen met mijn zoontje met genieten in de stad.

Misschien is het ijdele hoop maar wat zou er fijner zijn dan als ik straks tijdens mijn verlof gewoon op pad kan? Een minder kleine wereld in ons huisje waar je enkel bezig bent met het huishouden, de structuur, fantasiespel en welk huiltje hebben we nu weer last van.

Met mijn oudste ging ik vooral met anderen met de kinderwagen op pad. Maar dat moet vast ook anders kunnen. Dus oefenen mijn oudste en ik vast met restaurantjes bezoeken. Helaas loopt de stad er niet van over maar er zijn wat plekjes waar ook speelgoed te vinden is. Hij gelukkig dat er ander speelgoed is dan thuis en aan het oefenen met dat mama gewoon aan een tafeltje zit en niet meespeelt. En ik met een drankje in de hand aan het oefenen met niet bezig zijn met andere mensen die zich mogelijk afvragen waarom die zwangere toch steeds met haar telefoon bezig is in plaats van met haar kind. En dan is het echt niet moeilijk om daar een kinderwagen met inhoud bij voor te stellen.

En mocht ik onverhoopt een vreselijke bevalling hebben en het huis niet uit kunnen. Of overgenomen worden door hormonen en denken dat het echt vreselijk slecht is voor het ritme om ergens anders te slapen dan in je eigen bed. Of mocht het zo druk zijn met twee kinderen dat ik alleen kan dromen van momenten buiten mijn huis. Dan heb ik stiekem toch lekker genoten van het ‘slechts’ oefenen.”