Bevallingsverhaal

Een moeder vertelt haar (heftige) verhaal. Ben je zwanger en wil je geen nare ervaringen lezen? Lees dan niet verder. Wij denken dat eerlijke voorlichting belangrijk is over zwangerschap, bevalling en ook over het (prille) ouderschap, of dit nu negatieve of positieve ervaringen zijn.

Ik had een hel van een bevalling, zat al dik 4 dagen met weeën, maar ze poeierde me steeds af met het zijn maar voorweeën, toen ze uiteindelijk na 5 dagen m’n vliezen braken bleek m’n vruchtwater erwtensoep zo vies en vergiftiging er bij dus was er ineens haast, volledig uitgeput begonnen aan de rest van de bevalling, ze adviseerde me een epiduraal maar eigenlijk wilde ik geen pijnstilling, toch over laten halen maar ow wat een spijt… Dat ding werkte ook maar half.

Uiteindelijk na 1,5 uur persen nog een spoed keizersnede gekregen, de zorg daar en daarna was echt top. Tijdens het hechten op de ok was m’n dochter bij me op de borst dat was echt fantastisch fijn, ze hebben ook foto’s en film materiaal gemaakt voor ons ook heel goed om op terug te kijken. Daarna naar de afdeling. Sommige zusters kwamen regelmatig vragen waarom ik niet op de knop drukte voor hulp maar we deden alles lekker zelf 💞

Eenmaal na 3 dagen thuis mocht en kon ik niks en ik had wisseling van kraamzorg, dat was echt moeilijk omdat de tweede hele andere dingen zei en adviseerde dan de eerste wat in sommige gevallen echt recht tegenover elkaar stond, dat maakte mij echt onzeker zo met m’n eerste kindje, heel jammer.


Ze is nu afgelopen maandag 1 jaar geworden, zeker een moment dat je terug kijkt naar vorig jaar, maar ook hoe schattig klein ze was en hoe geweldig ze nu groeit en bloeit 💖we genieten intens van haar!

Meer lezen over de geboorte ervaringen van anderen? Kijk op: https://ikverwacht.nl/geboorte/