Poep en pies, das niet meer vies...

moederschap moeder worden mamacoach Ikverwacht

Wendy over de relatie met je partner en kind… en jezelf!


” Denk nog eens terug aan het moment voordat je een kind had. Waar hadden jullie het toen over? Je weet het vast niet meer precies maar het ging uiteraard niet over poep en plasluiers en de consistentie daarvan. Nu wel, geloof me. De geur en kwaliteit zijn onderwerp van gesprek en ook gewoon tijdens het avondeten. Want; lekker boeiend!


Je probeert je soms weer even te focussen op het mens zijn in plaats van vader en moeder. Dat lukt ook echt wel vijf minuten maar al snel moet je nog even delen dat het echt niet te doen was toen ze over je handen heen plaste omdat je weer eens te traag was.

Natuurlijk kun je dan je kind het beste troosten met een slok melk. Degene die zegt dat je geen troostborst mag geven, vind ik niet zo gezellig. Maar jeetje, kwam mij daar toch een dip op vier maanden! Een lactatiekundige, een deskundige, ervaren vriendinnen, kolven, rust, veel aanleggen. Niets leek te helpen. Ik wilde zo graag doorzetten maar ik liep tegen een muur op! Op het moment dat ik wilde stoppen, ging de deur open. Eric thuis? Hij had vrij genomen omdat ik hem een berichtje had gestuurd. Hij zette een kop thee, nam Sophie over en elke paar uur, gaf hij mij haar aan en behield de rust. Na een weekend was het weer fantastisch en ben ik dankbaar voor alle steun. Want zo is het ook; er oprecht voor elkaar zijn en kalm blijven wanneer de ander volledig panikeert. “


De rest van deze mooie blog:
https://koekandsophie.wordpress.com/2017/07/24/3-4-maanden-poep-en-pies-das-niet-meer-vies/