Maar het is zo mooi

Wendy weet het weer mooi te vatten 🙂

Maar het is zo mooi

Slaapgebrek gaat nooit wennen maar je leert er wel steeds beter mee omgaan. Hiervoor had vermoeidheid een kleinere rol in je leven en bleef het gewoon bij het begrip ‘moe’. Nu betekent het dat je tot op je tandvlees loopt en camouflage in ‘light’ koopt. Alles wat eerder zo romantisch leek, heeft nu verzorging nodig en dat is ook om 01.00 uur, 04.00 uur en 05.30. Maar och jongens, wat is het mooi als je in de ochtend dat snuitje ziet. En stiekem is dat ook echt zo!

Die van mij

Als ik ergens een hekel aan heb, is het: ‘’die van mij’’. Nee, ik begrijp ook, dat jouw kind niet van mij is. ‘’Die van mij slaapt al door’’, ‘’toen die van mij zo oud was..’’, ‘’die van mij kon op die leeftijd al zitten’’. O joh, echt? Die fiets straks ‘Tête de la course’ en die van mij ‘poursuivant’ omdat zij nog de motoriek van een aardbei had met twee maanden. Dat eeuwige vergelijken begint al in de zwangerschap met je buik en daarna ben je de pineut met het vergelijken van jouw bloedeigen nakomeling. Ontzettend irritant maar we gaan hier nooit iets aan kunnen veranderen. Het zit in de aard van de competitiemoeder, die soms ook wordt geboren.

Drie maanden

Je baby is drie maanden en dan gaat het snel. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. De plooien trekken strak, de ogen gaan open, er is meer communicatie met aankijken, ze lachen naar je en de uitdrukkingen worden anders. Ineens gaat langzaamaan het fragile van je baby weg en dat gebeurde vrij rap! Heb je het gezien? Zo snel! Op het moment dat je maat 50 op staat te ruimen, breken je vliezen nog een keer maar dan in je ooghoeken want man o man, wat heb ik staan janken! De mascara versmolt samen met mijn oogwit en een donker gevoel kwam over mij heen; gaat het zo snel? Maar natuurlijk moest baby nog verder in 56 en moest zelfs 62 nog komen. Maar op dat moment zie je dat even niet.

Hele blog lezen? https://koekandsophie.wordpress.com/2017/07/12/2-3-maanden-maar-het-is-zo-mooi/